Жах Аркхему. Третя редакція

Пориньте в безодню невідомого!

1-6 игроков
120-180 минут
14+
Описание

На дворі 1926 рік, і це самий пік "бурхливих двадцятих": в прокурених кублах вітряні дівиці танцюють до світанку, смакуючи незаконне спиртне, здобуте початківцями мафіозі. Але воно не заглушає нервову напруженість, як ніби природа цього почуття абсолютно потайбічна. Містичні речі відбуваються в маленькому містечку штату Массачусетс Аркхем - люди зникають безвісти, а на темних вулицях стали зустрічати безумців і дивних істот ... Саме повітря неначе помутніло в передчутті чогось жахливого і розлився їдким туманом вулицями містечка. Над Аркхемом згустилися чорні тіні ...

Про гру

"Жах Аркхему. Третя редакція" - нове видання всесвітньо відомої кооперативної пригоди за божевільними міфам Лавкрафта. Гра виходить через чортову дюжину років після виходу попередньої частини, що дуже символічно ... Над Аркхемом (та й усім світом) знову нависла небезпека. Моторошні істоти, зазвичай мешкають поза нашого часу і простору, пробираються в наш світ. Так що вас знову чекають містичні події, зустрічі з надприродним, сутички з монстрами, подорож по інших світах, протистояння Давнім і інша чортівня!

Сама гра сильно змінилася і є покращеною і перероблену версію гри з новими механіками. Перше, що кинеться в очі - це складене модульне поле, яке робить гру компактніше, варіативніше і зручніше у використанні. Поле складається з тайлів кімнат і коридорів, які з'єднують різні локації.

Тепер гра пропонує чотири сценарії, кожен зі своїм Давнім і своїм ігровим полем. Ви зможете кинути виклик Ктулху, Азатоту, Хастуру і Шаб-Ніггурату, чия сила в матеріальному світі буде збільшитися по ходу гри і через невдачі детективів. Для перемоги вам як і раніше необхідно збирати докази, закривати двері й знищувати монстрів, але тепер кожен сценарій пропонує свої умови перемоги, які гравцям спочатку невідомі. Сценарії влаштовані таким чином, що кожна пригода буде відрізнятися від попередньої.

Кожен детектив, за якого вам належить грати, унікальний, володіє своєю історією, мотивом і набором характеристик, як основних (витривалість і розум), так і другорядних (спостережливість, сила, воля і т.д.). До речі, на відміну від попередньої версії, тут ви можете самі вибрати відповідну стартову екіпіровку.

Ігровий процес

Гра проходить по раундах, а раунди діляться на фази. Гравці самі вирішують, хто і в якому порядку ходить.

  • Фаза дій - кожен гравець може виконати дві різних дії. Це може бути пересування, отримання ресурсів, атака монстра і ухилення від нього, обмін з іншими гравцями, дослідження локації та інші дії

  • Фаза монстрів - монстри активуються, нападають на гравців або готуються до наступних ходів

  • Фаза контактів - сищики розігруються карти контакти, тобто різні події, які з ними відбуваються

  • Фаза міфів - сищики тягнуть за два жетона, які роблять сильний вплив на гру. У грі можуть з'явитися нові монстри, докази, жетони і т. Д.

Всі перевірки, як зазвичай, вирішуються кидком кубиків. Так, хід за ходом гравці потрапляють в колотнечі і намагаються вибратися з них, попутно розслідуючи сценарій.

Хто переміг?

"Жах Аркхем" - це повністю кооперативна гра, тому всі гравці перемагають і програють разом. Для перемоги вам належить виконати ряд умов, які залежать від сценарію, але спочатку вони неочевидні - гравцям доведеться провести власне розслідування і прийти до фіналу, або безславно загинути у вирі дикого жаху.

2019