Настільна гра "Ужас Аркхэма. Карточная игра"

Дещо божевільне й жахливе прокидається в невеликому містечку Аркхем.
1-4 игрока
60-120 минут
14+
Код товара: 63978
Описание

Розмиваючи межу між рольовою грою і традиційними картковими іграми, "Жах Аркхему: Карткова Гра" відкриває нові горизонти для ЖКГ, і горизонти заповнені лавкрафтівським божевіллям, монстрами та таємницями!

У ролі детективів Вам доведеться переслідувати культи, боротися з породженнями позамежної темряви, стикатися з найдавнішими істотами та запечатувати портали в інші виміри. Ваш персонаж має як сильні сторони, так і недоліки. Більш того, не завжди Ваш розум буде здатний витримати те, що належить побачити там, куди вас кинуть недоступні людському розумінню сили. Навіть сам Аркхем може сильно змінитися в процесі гри та прийняття рішень.

Але пам'ятайте - немає страху глибшого, ніж страх невідомого. Пізнайте свого ворога, проведіть розслідування і дізнайтеся таємниці, покриті старовиною!

Про гру

"Жах Аркхему. Третя редакція" - нове видання всесвітньо відомої кооперативної пригоди за божевільними міфам Лавкрафта. Гра виходить через чортову дюжину років після виходу попередньої частини, що дуже символічно ... Над Аркхемом (та й усім світом) знову нависла небезпека. Моторошні істоти, зазвичай мешкають поза нашого часу і простору, пробираються в наш світ. Так що вас знову чекають містичні події, зустрічі з надприродним, сутички з монстрами, подорож по інших світах, протистояння Давнім і інша чортівня!

Сама гра сильно змінилася і є покращеною і перероблену версію гри з новими механіками. Перше, що впадає в очі - це складене модульне поле, яке робить гру компактніше, варіативніше і зручніше у використанні. Поле складається з тайлів кімнат і коридорів, які з'єднують різні локації.

Тепер гра пропонує чотири сценарії, кожен зі своїм Давнім і своїм ігровим полем. Ви зможете кинути виклик Ктулху, Азатоту, Хастуру і Шуб-Ніггурату, чия сила в матеріальному світі буде збільшитися по ходу гри й через невдачі детективів. Для перемоги вам як і раніше необхідно збирати докази, закривати двері й знищувати монстрів, але тепер кожен сценарій пропонує свої умови перемоги, які гравцям спочатку невідомі. Сценарії влаштовані таким чином, що кожна пригода буде відрізнятися від попередньої.

Кожен детектив, за якого вам потрібно грати, унікальний, володіє своєю історією, мотивом і набором характеристик, як основних (витривалість і розум), так і другорядних (спостережливість, сила, воля і т.д.). До речі, на відміну від попередньої версії, тут ви можете самі вибрати відповідну стартову екіпіровку.

Ігровий процес

Гра проходить по раундах, а раунди діляться на фази. Гравці самі вирішують, хто і в якому порядку ходить.

  • Фаза дій - кожен гравець може виконати дві різних дії. Це може бути пересування, отримання ресурсів, атака монстра і ухилення від нього, обмін з іншими гравцями, дослідження локації та інші дії
  • Фаза монстрів - монстри активуються, нападають на гравців або готуються до наступних ходів
  • Фаза контактів - детективи розігрують карти контакти, тобто різні події, які з ними відбуваються
  • Фаза міфів - детективи тягнуть по два жетони, які вагомо впливають на гру. У грі можуть з'явитися нові монстри, докази, жетони та інше.

Всі перевірки, як зазвичай, вирішуються кидком кубиків. Так, хід за ходом гравці потрапляють в колотнечі й намагаються вибратися з них, попутно розв’язуючи таємниці. 

Хто переміг?

"Жах Аркхем" - це повністю кооперативна гра, тому всі гравці перемагають і програють разом. Для перемоги вам належить виконати ряд умов, які залежать від сценарію, але спочатку вони неочевидні - гравцям доведеться провести власне розслідування і прийти до фіналу, або безславно загинути у вирі дикого жаху.

ЖКГ - Жива Карткова Гра

Такі ігри відходять від традиційної моделі Колекційних Карткових Ігор і використовують метод фіксованого розподілу карт в наборах. ЖКГ володіють усіма плюсами ККІ: вони є такими ж динамічними, різноманітними та розвивальними іграми, але в них відсутня необхідність розбиратися в великому розмаїтті доповнень і сподіватися на удачу при отриманні карт з бустерів. Ви завжди можете урізноманітнити й поліпшити свій ігровий досвід купляючи доповнення, які мають фіксований склад карт, тобто в них немає бустерів і випадкових карт.

Зверніть увагу на доповнення до цієї гри:

"Жах Аркхему. Карткова гра: Прокляття Ругару"

"Жах Аркхему. Карткова гра: Карнавал жахів"

"Жах Аркхему. Карткова гра: Лабіринти безумства"

Цикл "Спадщина Данвіча":

"Жах Аркхему. Карткова гра: Спадщина Данвіча"

"Жах Аркхему. Карткова гра: Спадщина Данвіча. Міскатонікський музей"

"Жах Аркхему. Карткова гра: Спадщина Данвіча. Експрес округу Ессекс"

"Жах Аркхему. Карткова гра: Спадщина Данвіча. Кров на вівтарі"

"Жах Аркхему. Карткова гра: Спадщина Данвіча. Незліченні та невидимі"

"Жах Аркхему. Карткова гра: Спадщина Данвіча. Там, де чекає смерть"

"Жах Аркхему. Карткова гра: Спадщина Данвіча. Втрачені в часі та просторі"

Цикл "Шлях в Каркозу":

"Жах Аркхему. Карткова гра: Шлях в Каркозу"

"Жах Аркхему. Карткова гра: Шлях в Каркозу. Відлуння минулого"

"Жах Аркхему. Карткова гра: Шлях в Каркозу. Невимовна присяга"

"Жах Аркхему. Карткова гра: Шлях в Каркозу. Привид Істини"

"Жах Аркхему. Карткова гра: Шлях в Каркозу. Бліда маска"

"Жах Аркхему. Карткова гра: Шлях в Каркозу. Схід чорних зірок"

"Жах Аркхему. Карткова гра: Шлях в Каркозу. Туманна Каркоза"

Цикл "Забута епоха":

"Жах Аркхему. Карткова гра: Забута епоха"

"Жах Аркхему. Карткова гра: Забута епоха. Нитки Долі"

"Жах Аркхему. Карткова гра: Забута Епоха. Потойбічна межа"

"Жах Аркхему. Карткова гра: Забута епоха. Серце стародавніх"

"Жах Аркхему. Карткова гра: Забута епоха. Місто архівів"

"Жах Аркхему. Карткова гра: Забута епоха. Глибини Йота"

"Жах Аркхему. Карткова гра: Забута епоха. Розколота вічність"

Правила игры Настільна гра "Ужас Аркхэма. Карточная игра"
2018