Манчкін Warhammer 40,000

Є тільки війна, а логіки немає!

Описание

Ось і настав той момент, коли манчкіни дісталися до всесвіту, яка просто ідеально для них підходить! У цьому світі йде нескінченна війна між різними кланами і расами, тут зради сприймаються легко і як цілком логічний вчинок, а нескінченну різноманітність моторошних монстрів і озброєння для їх знищення вразить навіть манчкін-ветерана!

Зустрічайте темний світ далекого і похмурого майбутнього - Warhammer 40,000!

Про світ Warhammer 40,000

Warhammer 40,000 це популярний варгейм, в якому гравці влаштовують баталії один з одним із застосуванням мініатюр своїх загонів і героїв, а за допомогою різного ландшафту відтворюють для них поля битв. Гравці самі вибирають сторону конфлікту, за яку хочуть виступати, і самі формують свою армію, вибираючи з величезної кількості юнітів. Модельки можна фарбувати в кольори різних армій і кастомізувати.

Сторін конфлікту дуже багато і кожна переслідує свої цілі, починаючи від Імперіума людей і закінчуючи Тіранідами, безжальними істотами, охочими лише поглинути якомога більше біологічного матеріалу.

Варто відзначити, що лор цьому всесвіті дуже глибокий і пророблений, так що не дивно, що наші манчкіни заглянули сюди на вогник!

Особливості видання

Крім нового сеттинга, свіжого і оригінального оформлення, тематичних скарбів та інших карт, вас чекають і нові механіки. Одна з них - це армії. Ви зможете виступити за Гвардію Смерті, Некрони, орків, Альдар, тиранидов і Ультрадесанта. За допомогою карти "Альянс" можна вступити відразу в дві армії, а якщо ви не належите до жодної, то ви просто звичайний цивільний. Що ви взагалі забули на війні? Карти ці дуже корисні: Некрони, наприклад, мають імунітет до деяких прокльонів, а Тіранід можуть прикріплювати до себе карту разових бонусів, як постійний Баффі!

Ще в грі присутні карти тачки, яких не було в оригінальному манчкіні, але зустрічалися пізніше.

У грі присутні монстри-андед, на які працює оригінальне правило. Андедов і хаосітов можна підкидати в бій без спеціальної карти "Бродяча тварюка".

Про "Манчкінів"

Серія ігор "Манчкін" - це чудова карткова пародійно пригодницька гра для 3-6 чоловік (при бажанні можна грати великою кількістю людей, об'єднавши колоди будь-яких ігор в серії), створена зусиллями розробника Стіва Джексона і художника Джона Ковалика, чиї неймовірні ілюстрації вже давно стали візитною карткою гри.

Кожна частина гри заснована на одній з дуже популярних всесвітів, будь-то класичне фентезі, Дикий Захід, космічна одіссея або що-небудь ще. Відмінні риси цієї серії: відмінний гумор, висміювання ігрових стереотипів, гострі жарти над різними сеттінгом, прості правила і динамічність гри.

Основною метою гравців завжди є досягнення абсолютної могутності, шляхом отримання першим в грі 10-го рівня персонажа ... будь-якими чесними і не дуже шляхами - гра буквально сама підштовхує вас на невеликі махінації і хитрощі. Загальний же ігровий процес базується на старій доброій пригоді - всі герої відправляються в шлях, стикаються з монстрами, намагаються їх перемогти, отримують скарби, рівні, чекають зручного моменту і підставляють друзів!

Ігровий процес

Отже, ми вирушили в підземелля ... Ну, або ще куди, дивлячись який вже у вас "Манчкін" ...

На початку партії гравці починають як звичайні люди своєї статі (так-так в грі є навіть відмінність статей!) 1-го рівня без спеціального класу, раси і шмаття. У свій хід ви вибиваєте двері, тобто перевертаєте верхню карту колоди дверей, і виконуєте умови, написані на карті.

Якщо це карта монстра, то вам пощастило (чи ні?), І доведеться вступити з ним в бій. Коли сила гравця більше або дорівнює силі монстра, тоді гравець перемагає і може взяти стільки карт скарбів, скільки вказано на картці з монстром. Під час бою інші гравці можуть допомагати товаришеві і вступити з ним в бій, або ж заважати і всіляко посилювати вилізлого ворога. Якщо гравець перемагає в бою, то він отримує досвід і рівні. Протягом партії гравці будуть застосовувати на себе різні класи і раси, міняти свою стать, натягати різні шмотки, пити підозрілі зілля, а також здолати найрізноманітніших монстрів - все для того, щоб як раз збільшити силу свого манчкіна і дістатися до максимального десятого рівня.

Якщо ж з карт дверей дісталася пастка, то, що ж, доведеться стерпіти все, що вона робить з невдалими пригодником. Якщо це не монстр і не пастка, то цю карту можете забрати собі, а далі вибрати: або ви б'єтеся зі своїм власним "ручним" монстром (граючи його зі своєї руки), або просто берете ще одну карту дверей і передаєте хід. Варто зважити всі "за" і "проти", адже навіть нешкідлива "Квітка в горщику" 1-го рівня за допомогою ваших "друзів" може раптово стати жахливим вбивцею 20-го рівня ...

Як розширити колоду?

Головною особливістю настільної гри "Манчкин" є її різноманіття. Ви можете зустріти найрізноманітніші сеттінг "манчкінів" і їх всі можна, і навіть потрібно, замішати між собою! Вивчіть нові бойові мистецтва, приміряйте на себе піратську пов'язку, рушайте в космічну подорож - ваші партії стануть більш різноманітними і цікавими, з'являться нові механіки, класи і предмети, ви зустрінете на своєму шляху несподіваних монстрів, але, звичайно ж, ви тут же знайдете, ніж завдати у відповідь удар!

Хто переміг?
Все дуже просто, переможцем стає той манчкін, який зміг першим досягти усіма правдами і неправдами десятого рівня! До 9-го рівня можна добиратися будь-якими способами, наприклад, розігруючи спеціальні карти "лвл апа" або продаючи непотрібні шмотки на 1000 голди. А ось останній 10-й рівень досягається виключно вбивством монстра. Або рідкісним випадком "Божественного втручання" ...
2019