Доповнення "Ужас Аркхэма. Третья редакция: Во мраке ночи"

Не час для сну!
1-6 игроков
120-180 минут
13+
Код товара: 65800
Описание

Кейт Уінтроп не поспішаючи йшла по мосту через річку Міскатонік. Дійшовши до середини та ненадовго зупинившись, вона побачила, як проноситься мимо чорний автомобіль, за яким з виттям сирен невідступно слідував фургон поліції. Вона лише поправила комір пальта, ніби намагаючись додатково захиститися від пронизливого осіннього вітру і ворожості зовнішнього світу цього похмурого міста. Уже не перший раз за тиждень вона чує і бачить підтвердження того, що на Аркхем накотилася хвиля жорстоких злочинів.

Місто все очевидніше огортає липка темрява. Схоже, що прилади в її лабораторії, що вловлюють паранормальні зовнішні впливи, на цей раз не помиляються ...

У доповненні "У темряві ночі" до третьої редакції "Жаху Аркхему" детективам доведеться зіткнутися з тими сторонами міста, яким не варто показуватися при світлі дня. Невблаганно зростає організована злочинність, таємні культи працюють в ім'я темного пана, над будинками висить неприродний місяць, а в ночі ховаються непізнані жахи. Це доповнення містить два повністю нових сценарії, нові контакти для кожної з областей Аркхему, нових монстрів і аномалії, а також чотирьох нових детективів, готових зустріти прийдешні жахи з новими заклинаннями, речами та союзниками.

Увага! Це доповнення. Для гри вам знадобиться базова версія "Жах Аркхему. Третя редакція".

Об игре

"Жах Аркхему. Третя редакція" - нове видання всесвітньо відомої кооперативної пригоди за божевільними міфам Говарда Лавкрафта. Гра виходить через чортову дюжину років після виходу попередньої частини, що дуже символічно... Над Аркхемом (та й усім світом) знову нависла небезпека. Моторошні істоти, зазвичай мешкають поза нашого часу і простору, пробираються в наш світ. На вас знову чекають містичні події, зустрічі з надприродним, сутички з монстрами, подорожі по інших світах, протистояння Давнім та інша чортівня!

Сама гра сильно змінилася і є покращеною та зміненою версією гри з новими механіками. Перше, що впадає в очі - це складене модульне поле, яке робить гру компактнішою, варіативнішою та зручнішою у використанні. Поле складається з тайлів районів і вулиць, які з'єднують різні локації.

Тепер гра пропонує чотири сценарії, кожен зі своїм Давнім і своїм ігровим полем. Ви зможете кинути виклик Ктулху, Азатоту, Хастуру і Шуб-Ніггурату, чия сила в матеріальному світі буде збільшуватися по ходу гри та через невдачі детективів. Для перемоги вам як і раніше необхідно збирати докази, закривати двері світів й знищувати монстрів, але тепер кожен сценарій пропонує свої умови перемоги, які гравцям спочатку невідомі. Сценарії влаштовані таким чином, що кожна пригода буде відрізнятися від попередньої.

Кожен детектив, за якого вам доведеться грати унікальний, володіє своєю історією, мотивом і набором характеристик, як основних (витривалість і розум), так і другорядних (спостережливість, сила, воля і т.д.). До речі, на відміну від попередньої версії, тут ви можете самі вибрати відповідну стартову екіпіровку.

Ігровий процес

Гра проходить по раундах, а раунди діляться на фази. Гравці самі вирішують, хто і в якому порядку ходить.

  • Фаза дій - кожен гравець може виконати два різних дії. Це може бути пересування, отримання ресурсів, атака монстра та втеча від нього, обмін з іншими гравцями, дослідження локації та інші дії
  • Фаза монстрів - монстри активуються, нападають на гравців або готуються до наступних ходів
  • Фаза контактів - детективами розігруються карти контакти, тобто різні події, які з ними відбуваються
  • Фаза міфів - детективи тягнуть два жетони, які роблять сильний вплив на гру. У грі можуть з'явитися нові монстри, докази, жетони та інше.

Всі перевірки, як зазвичай, вирішуються кидком кубиків. Так, хід за ходом гравці потрапляють в колотнечі та намагаються вибратися з них, одночасно розслідуючи сценарій.

Хто переміг?

"Жах Аркхему" - це повністю кооперативна гра, тому всі гравці перемагають і програють разом. Для перемоги вам потрібно виконати ряд умов, які залежать від сценарію, але спочатку вони неочевидні - гравцям доведеться провести власне розслідування і прийти до фіналу, або безславно загинути у вирі дикого жаху.

Правила игры Доповнення "Ужас Аркхэма. Третья редакция: Во мраке ночи"
2020