Київ Адреси магазинів
Увійдіть, щоб отримувати бонуси Вхід Реєстрація

Доповнення "Gloomhaven. Мрачная гавань: Забытые круги"

Спогади про минуле - ключ до майбутнього.
1-4 игрока
30-120 минут
13+
Код товару : 71188
Опис

Загадкова провидиця бачить ваше майбутнє як на долоні: сутички з моторошними чудовиськами не на життя, а на смерть, підступні недоброзичливці та зла доля, що веде до виконання похмурого пророцтва. Вам знову доведеться об'єднатися з іншими героями, волею долі опинилися в одній з вами човні. Таємниці Похмурої гавані чекають тих, хто спробує їх розкрити, але це виявиться не кожному під силу! Вас з друзями чекає нова подорож, мета якого вельми благородна - адже ви допоможете запобігти катастрофу, що невблаганно насувається Що ж вибере ваш герой: досягнення благородної спільної мети або проходження своїх прихованих мотивів? Віщунка, новий герой "Похмурої гавані", допоможе вам багато в чому, але тяжка відповідальність вибору ляже лише на ваші плечі.

Про гру

"Gloomhaven. Похмура Гавань: Забуті кола" - додаток до масштабної та хардкорної тактичної настільної гри "Gloomhaven. Похмура гавань", яке відправить вас в кооперативну пригоду по підземеллях та руїнах жорстокого і суворого світу, де правда завжди за сильнішим. Доповнивши базову гру "Забутими колами", ви отримуєте ще одного унікального персонажа, на додачу до сімнадцяти унікальних найманців базової гри, кожен з яких володіє своєю історією і мотивом відправитися в настільки небезпечний край. Крім основної мети, персонаж також отримує мету на кожен сценарій. Таким чином, стикаються інтереси окремих гравців з інтересами команди - чи станете ви відігравати роль самотнього вовка або будете грати в команді? Разом з товаришами ви вирушите досліджувати світ гри, який відгукується на кожну вашу дію - гра періодично пропонує зробити вибір, роблячи кампанію нелінійною. Гравцям доведеться битися з монстрами, прокачувати свого персонажа і виконувати різні завдання. У доповненні 20 сценаріїв, що містять нові локації та суперників. Gloomhaven дивує гравців на кожному кроці: якістю компонентів, кількістю різних механік і ігрових можливостей, своєї варіативністю та іншим. Гру можна проходити як в компанії друзів, так і в режимі сольного проходження.

Як грати?

Основа гри - колода персонажа, а ігровий процес будується на розіграші карт з неї. Кожен раунд гравці витрачають дві карти здібностей (у кожного класу вони унікальні), після чого можуть виконати верхню здатність однієї карти та нижню іншої. Наприклад, це може бути рух і удар, або застосування заклинання. Кожна карта має номер ініціативи, і чим вище номер, тим пізніше ви будете ходити, що теж необхідно враховувати. Двостороння система карт дозволяє адаптуватися до несподіваних дій суперника - наприклад, можна поміняти карти місцями, вибравши інші дії. Також завжди доступні нейтральні дії: рух на дві одиниці та простий удар.

Ще карти можна витрачати для захисту: отримуючи шкоду від ворогів, у вас є можливість уникнути її, скинувши карти. Таким чином ваша колода - це важливий ресурс, ефективно розподілити який стає завданням номер один. Згодом колода зменшується, а разом з нею і ваш вибір дій, що в бою загрожує банальною смертю. Рано чи пізно їх доведеться повертати назад. Гравці мають право оголосити відпочинок - перепочинок або довгий відпочинок (витрачається весь хід), основне завдання яких - повернути вам колоду. Однак при цьому ви змушені будете назавжди позбутися від однієї з карт! Якщо відпочивати занадто часто, у вас буде більше вибору дій, але колода спорожніє занадто швидко, і персонаж покине гру. Якщо відпочивати занадто рідко - можна потрапити в незручну ситуацію, коли у вас або мало ресурсів, або здоров'я. Затяжні походи по підземеллях стають справжнім випробуванням на витривалість!

Дуже важливою частиною гри є прокачування персонажа. Вона реалізована у вигляді покупки різних предметів екіпіровки, поліпшення карт здібностей і карт модифікаторів. Вся тактична частина гри будується на картах, тобто кубики не використовуються зовсім - замість них є випадкові карткові модифікатори. Бойова частина радує різноманітністю завдяки великій кількості можливостей персонажів, а також досить вмілого "інтелекту" ворогів. Поведінка суперників проста, але ефективна: наприклад, лучники завжди відходять і стріляють здалеку, а зомбі тупо навалюються натовпом. На те вони й зомбі... Крім цього, вороги теж можуть прокачуватися по ходу кампанії, що додає ще більше різноманітності в цю нескінченну гру...

Хто переміг?

Для просування по кампанії, сценарій необхідно завершити успішно, інакше ви не будете прогресувати по сюжету. Завдання в кожному сценарії ставляться різні, але головне пам'ятати, що перемагають і програють всі гравці спільно.

Увага! Це доповнення. Для гри вам знадобиться базова версія "Gloomhaven. Похмура гавань".
Комплектація
Показать ещё
Автори та виробник
Рік випуску :
2021
Виробник